Sadetakin Suojassa Etusivu Marsut Omistaja Näyttelyt Poikueet Myynnissä Linkkilista Yhteystiedot Image Map

maanantai 6. tammikuuta 2014

Uusi marsukaappi

Marsut mahdollisesti hyppivät enemmän onnesta kuin minä itse. Vai pitäisikö sanoa, että saan hyppiä sittenkin yksin siitä onnesta? Meillä on uusi, ihana isolla iillä ja lähes omin kätösin kasattu marsukaappi. Painotan "lähes omin kätösin kasattu", sillä yksin tässäkään ei olisi pärjänny ilman 77-vuotiaan pappani edelleen hallussa olevaa kädentaitoa ja sorminäppäryyttä. Hänelle siis kaikki kiitos kokoamisavusta!

Tarkoitukseni oli saada aikaan vähän tilaa vievä, helposti siivottava ja yhtenäinen häkkikokonaisuus ja lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Kyseessä on Ikean PAX-vaatekaapin runko seitsemällä komplement laatikolla kiskoineen. Laatikoita on helppoa liikuttaa edes takaisin kiskojen ansiosta ja lyhentää reilusti siivoukseen kuluvaa aikaa, sillä laatikon sisältö on yksinkertaista kipata jätesäkkiin ja ei muuta kuin uudet pahnat alle. 

Alunperin suunnitellessani marsukaapin toteuttamista eri vaihtoehdoilla budjettini oli 200€. Valitsemani ratkaisun perusteella yhteensä marsukaapin rakentaminen maksoi 160€ eli vähemmän kuin budjetiksini olin asettanut ja olen näin ollen hyvin tyytyväinen valitsemaani ratkaisuun, eli vaatekaapin runko, komplement laatikot ja kiskot maksoivat yhteensä Ikeasta ostettuna 160€.
Marsulani on virallisesti siirretty ulkosisäänkäynnin kautta mentävään talomme yhteydessä olevaan varastoon. Eläkeläiset ja mukaan lukien Piatti, johon koko perhe on rakastunut asuvat sisätiloissa kotonamme. Ainakin vielä sen ajan kun poikamies elämä minun mielestäni saa Piatille vielä maittaa.

Tällä hetkellä uudessa marsukaapissa asustaa Amaryllis poikasen kera, jonka ikääntymistä odottaa vielä hetken hänelle tarkoitettu yksiö Amarylliksen asumuksesta katsottuna ylempänä.


Juomapullot on kiinnitetty näin.
Taas vaihteeksi saan kiittää rekisteröijän nopeutta! Nimittäin A4-poikanen on saanut virallisesti oman nimensä. Maanantaina lähetin rekisteripaperit eteen päin ja perjantaina saapuivat rekisteröijältä "Aksun" rekkarit takaisin ja tytön viralliseksi nimeksi tuli Ajatar. Mitäs tykkäätte nimestä, entä uudesta kaapista? :)

16 kommenttia:

 1. Oih, ihanaa saada uusia häkkiratkaisuja käyttöön, virkistää varmasti mieltä ja näyttääkin kivalta. :) Miua kiinnostaisi tietää, että mitkä nuo "vetolaatikoiden" mitat ovat, kuvasta kun on vaikea sanoa? :)

  -M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komplement laatikot on kooltaan 75x58x18 cm. :)

   Poista
 2. ...P.S Todella kaunis tuo siun yläbannerisi kuva! :)

  -M

  VastaaPoista
 3. Näyttää olevan varsin kätevä kapistus:) Ja hieno!:)

  VastaaPoista
 4. Marsut ilmeisesti pysyy siis tuollaisessakin häkkisysteemissä, aika kätevää! :) Ja vielä tuosta nimestä, niin Ajatar on kyllä kaunis nimi :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Hyvin tuntuvat viihtyvän. :) Ja kiitos!

   Poista
 5. Minkä kokoinen Pax tuo on?
  Meidän Paxissa on vaan neljä laatikkoa, joten tuo taitaa olla se korkeampi. Mutta myös kapeampi, ainakin näyttää kapeammilta nuo laatikot kuin omat. Tai sitten kuva vaan hämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni se korkeampi Pax. Kuva on otettu vähän yläviistoon (terveisin keittiöjakkaralla seisten. :D) joten hyvin mahdollista että vääristää. Laatikot on kuitenkin sen 75x58x18 cm kokoisia.

   Poista
  2. No mun laatikot on sen 100x58, että on ne jonkin verran isompia. :)
   Pax on kyllä kiva systeemi. :)

   Poista
  3. Okei! Niinhän se on. <3 Mä oon myös tykästynyt Paxiin ihan hirmuisesti. :)

   Poista
 6. Näyttää jotenkin kauhean pieneltä pinta-alaltaan ja marsut joutuvat kököttämään hämärässä koko ajan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaistus on ihan riittävä tosin ei kuvassa mikään mainioin ja mitä liikkumatilaan tulee, niin jokainen pääsee liikkumaan häkin ulkopuolelle tunniksi kerran päivässä.

   Poista
 7. En tiedä katosiko edellinen lähettämäni kommentti jonnekin vai tuliko perille. Mutta kuitenkin, ratkaisu on varmasti käytännölinen ja helppo mutta omaan silmään aika karu marsujen kannalta. Vaikka sanot, että valo on riittävä, mietin miten noihin lokeroihin voi valoa saadakkaan ilman erikseen sinne osoittavia valoja? Tila näyttää myös kauhean pieneltä, saako noihin mitään virikkeitä tai pesäkoppeja?
  Vaikka jokainen pääsisi tunniksi häkin ulkopuolelle, niin ihmettelempä silti eikö marsut tylsisty kuoliaiksi tuolla häkeissään?:o
  Mukavaa jos ratkaisu on sopiva teidän lemmikeille, mutta itseppä ihmettelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä hyväksynyt kaikki kommentit, jotka on perille asti lähetetty. :) Kattovalaistuksen lisäksi on käytössä myös ajastimella toimiva kaksiosainen jalkavalaisin. Komplement laatikot ovat polypropeenimuovia eli läpikuultavat valon osuessa. Ja tietenkin saa kiinnitettyä virikkeitä! :D En ikinä asuttaisi marsua virikettömään asumukseen, sillä tosiaan ne tylsistyisivät kuoliaaksi, niin kuin sanoit. Tästä tulikin mieleen, että teen myöhemmin asiasta paremmin postauksen, jossa voin esitellä miten yleensä laatikot sisustan, minkälainen valaistus tarkalleen ottaen on jne. :) Yhteen kommentiin kun om vaikeaa tiivistää kaikkea.

   Poista

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua, ja asiattomat kommentit poistetaan automaattisesti. Ethän siis vaivaudu käyttäytymään huonosti.