Sadetakin Suojassa Etusivu Marsut Omistaja Näyttelyt Poikueet Myynnissä Linkkilista Yhteystiedot Image Map

tiistai 12. marraskuuta 2013

Porkkanoita ja potkuja masussa

Viime tiistaina saapui tilaamani rehuporkkana lähetys Forssasta. Meidän huoneenlämpöinen sisävarasto on nyt 60kg täynnä porkkanaa, joten nyt riittää rauskuteltavaa ainakin joksikin aikaa. Aikaisemmin olen säilyttänyt marsujen rehuporkkanoita ulkovarastossamme, mutta nyt varasto on liian kylmä säilyttääkseni siellä porkkanoita.
Image and video hosting by TinyPic
Kleopatran kokoinen porkkana! Kleopatra on suhkot pieni kokoinen marsu, joten jos tietää minkä kokoisia baldwin marsut ovat kooltaan osaa varmasti arvioida minkä kokoinen tämä porkkana on. Yleisesti kaksi kertaa suurempi kuin normaali porkkana. Huomatkaa myös Kleon taas kasvanut mammamasu! Tässä kuvassa 47 vrk astumisesta.

Ja katsokaa. Tadaa! Kleopatran naama on parantunut eikä välijenselvittelyn tapahtumista näy enää kuin pieni arpi. En olisi uskonut, että iho parantuu näin nopeasti, joten jälleen ollaan kokemusta rikkaampia.

Amarylliksen masu on alkanut "elämään". Viime keskiviikkona nostin mamman syliin ja yhtäkkiä masussa ruvettiin potkimaan oikein urakalla. Poikaset ovat varmasti liikkuneet jo pidempään masussa, mutta jäänyt nähtävästi kokonaan minulta huomaamatta. Siellä pelataan kunnon jalkapallomatsia! Eli oikea kuhina käy. Kahden poikasen potkut ainakin tuntuivat hyvin selvästi, mutta mahan perusteella arvioisin siellä olevan kolme poikasta. Olen käsitellyt Amaryllistä vain välttämättömän määrän, joka tarkoittaa sitä että olen tehnyt naaraalle perus tarkastuksen päivittäin nostamatta häntä pois häkistä. Vietin viikonloppuni muualla ja olin 80% varma, että Amaryllis käyttäytyy tyypillisen viimeisillään kantavana olevan naaraan tavoin ja synnyttää poissaollessani. No, onneksi näin ei kuitenkaan käynyt. 

Aikaisemmin minulle oli täysi mysteeri missä kohtaa marsun lantioluut sijaisevat. Nyt olen kuitenkin itseoppimalla ottanut asiasta selvää tunnustelemalla. Amarylliksen lantioluiden tunnustelun perusteella sanoisin, että synnytykseen on jonkin verran aikaa. Lantioluut ovat etusormen pään verran auki, kun taas muiden tyttöjen lantioluihin verraten ne ovat täysin kiinni toisissaan. Lantioluut sijaisevat marsun takapuolessa, siihen mihin selkäranka päättyy kun tunnustelee sormella ihon läpi. Mahdollisesti meillä synnytetään pian, mutta milloin, se jää nähtäväksi.

7 kommenttia:

 1. Todella hyvä, että Kleopatran naama on parantunut :)

  VastaaPoista
 2. Onnea sinne viellä kerran! Toivottavasti kaikki menee hyvin! :D

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti kaikki menee hyvin kummankin marsumamman kanssa! Meilläkin Hertan massu kasvaa hurjaa vauhtia ja pieniä hentoja potkujakin voi jo tuntea :) Tulisipa jo joulukuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan. :)
   Oii <3 Kohta teillä kirmaa muutama Mini-Kille! :D Pistäppä jossain vaiheessa blogiisi Hertasta kuvia kera mammamasun.

   Poista

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua, ja asiattomat kommentit poistetaan automaattisesti. Ethän siis vaivaudu käyttäytymään huonosti.