Sadetakin Suojassa Etusivu Marsut Omistaja Näyttelyt Poikueet Myynnissä Linkkilista Yhteystiedot Image Map

torstai 2. helmikuuta 2012

Kutterinpuru vs. Mörtti-röpö (haapahake)

Tässä postauksessa on vertailtu oman kokemuksen mukaisia kokeiluja, joita on sitten verrattu toisiinsa ja yritetty keksiä parhain vaihehto omille lemmikeille. Arvosanoja tässä ei anneta, sillä vertailussa on kaksi hyvin erilaista kuiviketta.

Marsuilla käytetään myös kuivikkeena puulettejäolkikuiviketta, hamppukuiviketta, maissikuivikkeita, puuvillakuivikkeita, selluloosakuivikkeita, luonnonkuivikkeita ja pyyhkeitä, eli vaihtoehtoja on rutkasti.
Kuivikkeita on myös mahdollista käyttää sekaisin, joka on oiva vaihtoehto. Esimerkiksi meillä on käytetty kutterinpurua ja Mörtti röpöä sekaisin. Sitten on myös ollut käytössä pyyhkeitä, jotka osoittautuivat huonoksi alusmateriaaliksi, mutta olivat yksi parhaimmista mahdollisista vaihoehdoista pitkäkarvaisille näyttelymarsulle. Huono asia pyyhkeissä oli se että imukykyä ei ollut lainkaan ja pissa alkoi haista jo parin päivän jälkeen siivouksesta. Pyyhkeet olivat kodikkaita ja uusiokäyttöisiä, mutta pesukoneen "sihti" voi huonosti käydessä tukkeutua marsujen karvoista ja purusta. Meillä on edelleen marsujen ylätasoilla ja portaissa käytössä pyyhkeitä.

Kutterinpuru

+ Edullista
+ Imee pissan hajuineen
+ Pehmeää marsun tassuille
+ / - Tuoksuu voimakkaasti puulta ja pölisee
- Pöly voi aiheuttaa allergioita
- Tarttuu pitkäkarvaisen marsun turkkiin

Saatavuus/Hinta:
Saatavilla melkein jokaisessa eläinkaupoissa ja perus marketeissa noin. parin kilon kokoisissa pusseissa. Hinta vaihtelee, mutta sahoilta/talleilta saattaa saada halvemmalla hinnalla ja isommissa erissä kuin kaupoista.Mörtti röpö (haapahake)
Mörttiröpö palakuivike
+ Ei pöäyä
+ Voimakas tuoksu peittää pissan hajun
+  voi käyttää pölyallergisilla jyrsijöillä, eikä aiheuta allergiaa myöskään omistajalle.
+ Paras mahdollinen vaihtoehto pirkäkarvaiselle näyttelymarsulle
- Terävää marsun tassuille
- Kallista

Saatavuus/Hinta:
Eläinkauppojen hinnat vaihtelevat kaupungittain, mutta Mustissa ja Mirrissä, Faunattaressa ja Lemmikkiasemalla on kyseistä tuotetta myynnissä.

Tässä vertailussa kutterinpuru osoittautuu paremmaksi vaihtoehdoksi, luultavasti nämä hyvin erilaiset kuivikkeet käyvät taistoa myös tulevaisuudessa.

Lukijoiden mielipiteet ovat tervetulleita näistä kuivikkeista, oletteko jossain tietyssä asiassa kenties eri mieltä kanssani vai samaa mieltä. :)

2 kommenttia:

  1. Riipuu varmaan mistä tuon mörtti röpön ostaa. Tällä on kahdessa eri liikeessä aivan eri hinnat ja mörtti rövön saa täällä halvemmalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minkä hintaisena sieltä sitten Mörtti röpöä ostatte? Pienissä erissä suuremmille marsunmäärille tulee kalliiksi ja tässä verrattiin täysin itse kutterinpuruun. :)

      Poista

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua, ja asiattomat kommentit poistetaan automaattisesti. Ethän siis vaivaudu käyttäytymään huonosti.