Sadetakin Suojassa Etusivu Marsut Omistaja Näyttelyt Poikueet Myynnissä Linkkilista Yhteystiedot Image Map

perjantai 20. syyskuuta 2013

Nordic Championship Show 7. - 8.9

Nordic fiilistelyä näin lähes 3 viikkoa myöhässä, mutta muisto elää! Nordic tuli ja meni, ja kaikki sujui omalta osaltani hyvin. Ihanaa ihanempi Nordic viikonloppu on mennyt viimeinkin ohi ja olemme kotiutuneet reissun jälkeen takaisin kotiin aloillemme. Tänä vuonna Suomessa, Espoossa järjestetty Nordic Championship Show oli hujauksella ohi. Paikalle saapui yli 200 marsua Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Venäjältä. 
Tuomareina olivat jo monta kertaa Suomessa tuomaroineet brittiläiset Rex Matthews (lauantaina: Aikuiset: self, nonself, karkeakarvaiset, crestilliset & junnujen BIS ja sunnuntaina: aikuiset pitkäkarvaiset, koe-standardi ja ei-standardi ja kasvattajaluokka) sekä Jayne Davey (lauantainaJuniorit: self, nonself, karkeakarvaiset, crestilliset & avointen BIS ja sunnuntaina: juniori pitkäkarvaiset, klipatut pitkäkarvaiset ja jalostusluokka). Rex Matthews arvosteli (koe-standardit) baldwinit sunnuntaina.
Nordic oli järjestetty viimeksi Suomessa 2009 ja seuraavan kerran saamme nauttia Nordicista Suomessa vuonna 2017(?) Neljän vuoden välein, saa kotimaamme mahdollisuuden järjestää kansainvälisen pohjoismaiden voittajanäyttelyn.

Perjantaina pääsin koulusta ajoissa viikonlopun viettoon ja lähdin kello yhden maissa Kleopatran kasvattajan kanssa Oittaalle valmistelemaan näyttelypaikkaa näyttelykuntoon. Meitä oli jokunen innokas marsuihminen paikalla kokoamassa näyttelypaikkaa pala palaltaan pystyyn ja pääsimme vasta iltamyöhään palaamaan takaisin koteihimme. Oli todella mukavaa nähdä ja osallistua näin suuren näyttelyn rakentamiseen, ja olla osallinen siinä. Kotiin päästyäni oli vielä viimeisteltävä Kleopatra näyttelykuntoon yliväsyneenä, mutta kaiken sain tehtyä ja pääsin hyvissä ajoin nukkumaan.
UML-tuomareiden pöydät ja kaunis näkymä suoraan Oittaan uimarannalle.
Näiden tunnelmien jälkeen oli hyvä palata perjantain valmistelujen jälkeen takaisin kotiin!

Lauantaina aamu alkoi liiankin aikaisella herätyksellä, sillä piti olla vielä viimeistelemässä näyttelypaikkaa ja roudata viimeisiä tavaroita omille paikoilleen. Aluksi piti viedä Kleopatra ja Kleopatran kasvattajan Susannan marsut eläintentarkastukseen ja siitä sitten siirtää oikeat yksilöt oikeisiin häkkeihin. Ette tiedäkään, kuinka hupaisaa oli siirtää lähes sokkona Kleopatran kasvattajan marsut oikeisiin näyttelyhäkkeihin ja roudata porkkanoita ja omenoita kädet täynnä jokaiselle yksilölle.

Kleopatra näyttelyhäkissään.
¨
Ihanat verhot! <3 nbsp="">
Tanskalainen Self Black Tanskalainen Nonself Lilac Fox
Ruotsalainen Nonself D.E Golden Dutch
Ruotsalainen(?) Skinny Black
Ruotsalainen Ridgeback
Näyttelypaikka ulkoa päin.
 Oittaan uimaranta, joka oli aivan näyttelypaikan vieressä, eli navetan vintillä.

Lauantai oli minulla oikeastaan vain luppoaikaa, mutta silti päivä sujui oikein nopeasti ja tekemistä riitti. Koko lauantain oikeastaan toimin arpajaisten hoitajana kaverini kanssa ja ihmettelin marsumaista menoa. Hetkellisesti poistuimme keskellä päivää näyttelypaikalta vastaanottaaksemme leirintäalueen mökin, jossa yövyin lauantain ja sunnuntain välisen yön.
Siellä ne mökit häämöttää!
Yövyimme mökissä numero 1. Leirintäalueen mökit olivat juuri sopivan kokoisia yöpymistä varten, mutta en olisi kyllä yhtä yötä enempää tuolla yöpynyt. Kävelymatkan päässä olevat ulkovessat ja suihkutilat eivät minunlaiselleni ihmisille olleet hirveän houkuttelevat.

Illan päätteeksi nautimme Oittaan kartanossa illallisen. Tunnelma oli hyvin juhlallinen, mutta ruoka olisi voinut olla parempaa hintaansa nähden. No, ihan syötävää ruokaa ja seura oli mitä mainion. Illallisen jälkeen kömmimme pilkko pimeässä (ja kylmässä!) Suomen syksyssä reippaina takaisin mökkiin ja nukkumaan. Päivä oli ollut rankka, ja unta ei ollut säästelty, joten oli parempi mennä nukkumaan, vaikka ilta olisikin jatkunut grillikatoksen alla.

Sunnuntaina toimin ensimmäistä kertaa sihteerinä. Toimin sihteerinä Annukka Juntuselle PET-naaraissa ja voi sitä säätämisen määrää, mitä aiheutin. Olin aivan pihalla kaikesta, sillä alunperin minun ei ollut tarkoitus olla sihteeroimassa. Luulen, että en ihan heti ole menossa uudestaan sihteeroimaan mutta kokemus se oli tämäkin muiden joukossa.

Sihteeroinin ohessa jouduin pitämään tauon, sillä oli baldwien vuoro mennä arvosteltavaksi tuomarille. Baldwineita oli paikalla 5 ja Rex Matthews sijoitti Kleopatran 4/5.
 
 
Viikonloppuna ei kuitenkaan lähdetty tyhjin käsin. Ostin mm. 25 kg säkin porkkanoita ja kaksi sätesäkillistä heinää, FI MVA- ruusukkeen Savannahille, Nordic ruusukkeen ja "karvat järjestyksessä" ruusukkeen ja lukemattoman määrän arpoja. Oli kerrassaan unohtumaton ja onnistunut viikonloppu. Kiitos kaikille osallisille!

7 kommenttia:

 1. Onnittelut teille! :D näyttää upealta tuo paikka! :)

  VastaaPoista
 2. http://sofiaaann.blogspot.fi/ Liittykää lukiaks? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En liity pyynnöstä kenenkään blogin lukijaksi.

   Poista
 3. Teidät on haastettu ! http://touhukastaelamaa.blogspot.fi/2013/10/haaste-suuuri-tubemiitti.html

  VastaaPoista
 4. Tulin vastakäynnille tsekkaamaan blogiasi, ja blogisi on aivan ihana. Tosi söpöjä marsuja!
  www.pikkusetpikakorvat.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua, ja asiattomat kommentit poistetaan automaattisesti. Ethän siis vaivaudu käyttäytymään huonosti.