maanantai 30. heinäkuuta 2012

Marsujen lempivirikkeet

Aikaisemmissa postauksissa kyselin teidän lukijoidenne mielipidettä minkälaisia postauksia haluaisitte kuulla blogissani ja nyt ajattelin toteuttaa yhden toiveista.
Hamsterix - blogin kirjoittaja Heidi vastasi kysymykseeni ja tässä ohessa hänen kommenttinsa.

Yliviivattu teksti ei liity aiheeseen.

Meillä marsut rakastavat kudottuja ja neulottuja virikkeitä. Oman kokemuksen mukaan marsujen hampaat leukoineen ovat pysyneet loitolla langan syömisestä, joten siitä ei kannata huolehtia. Tällaiset ovat todella mukavia nukkumapaikkoja ja pääsehän sinne sisälle myös suloisesti piiloon jos siltä tuntuu.
"Food-Ball"- tai suomalaisittain ihan ruokapallo on luultavasti kaikille jo ennestään tuttu virike, tai uskoaskseni ainakin kani- ja jyrsijäihmisille. Meillä tällaiset ovat hellässä ja ei-niin-hellässä kohtelussa molempien marsujen häkeissä. Tämä on todella kätevä, sillä ruokaa laittaessa pallon sisään saa marsu tehdä hieman töitä ansaitakseen ruokansa.
"Bunny toy" on todellinen monitoimilelu.
"Kätevä heinä-, herkku- ja aktivointipallo, jonka voi kiinnittää häkkiin tai käyttää irrallaan. Pallon voi täyttää heinällä, jolloin se toimi heinätelineenä, ja laittaa sen häkkiin joko itsekseen seisomaan tai kiinnittää häkinpinnoihin. Mainio lisäominaisuus pallossa on sen ympäri kiertävä, täytettävä kisko" 
Kuvat (c) zooplus.fi
Valerian lempivirike. Tämän on pikkusiskoni tehnyt joskus ala-asteella ja sen tarkoitus oli esittää nukensänkyä, mutta löysinkin tälle parempaa käyttöä eikä pikkusiskonikaan enää tästä välittänyt, joten tämä pääsi sitten marsujen käyttöön. Valeria tykkää tästä ihan hirmuisen paljon. Hän nukkuu tässä usein ja pomppii sen päälle ja sieltä taas pois. Ainakin marsun mieleen tällaiset puiset virikkeet ovat mukavia. 
Kuva (c) Marjo P
Ikeasta ostettu muovipussiteline. Monia väri vaihtoehtoja löytyy. Kuvassa teline on kiinnitetty häkin kaltereihin nippusiteillä eli pysyy paikoillaan tukevasti. Meillä tämä on ollut käytössä heinätelineenä, pesänä (piilopaikkana) ja putkilona.

Marsuille on olemassa enemmänkin monenlaisia virikkeitä, joten tässä oli meidän marsulan lempivirikkeet näytillä. Minkälaisista virikkeistä teidän kanit- tai jyrsijät pitävät? ;D

2 kommenttia:

  1. Kivoja virikkeitä ja toi sun pikkusiskon tekemä sänky on tosi kiva ! :)

    http://minttumeh.blogspot.fi/
    http://poikamarsujenelamaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua, ja asiattomat kommentit poistetaan automaattisesti. Ethän siis vaivaudu käyttäytymään huonosti.